FAQ

Varför hittar jag inte den bilden jag söker efter?

Alla våra bilder är manuellt taggade med olika ord som ska förenkla sökningen för dig som användare. I vissa fall så kan en bild vara taggad fel, eller så saknas ett ord för en viss bild. Om du har förslag på hur en bild bör taggas så ska du kontakta den som är ansvarig för kommunikationen på ditt bolag.

Varför tar ni inte bort bilder på personer som har slutat?

Vi försöker hela tiden hålla oss uppdaterade med vilka medarbetare som jobbar kvar och inte, men i vissa fall så har vi inte hunnit med att plocka ner en viss bild eller så har informationen inte nått oss. I de fall du hittar bilder med personer som inte längre jobbar på Midroc så vill vi att du kontaktar oss så snart som möjligt.

Varför är jag med på en bild?

Vi är stolta över Midroc och det vi skapar tillsammans varje dag och det vill vi kunna visa. Därför försöker vi så ofta som vi kan dokumentera det vi gör genom att fotografera eller filma. Vi ska såklart informera om när vi gör detta och även inhämta ditt samtycke. Anser du att det inte gäller för en viss bild som du är med på så vill vi att du kontaktar oss så att vi kan plocka bort bilden. Mejla då till adam.jernberg@midroc.se.

Kan jag lägga till en bild som jag har tagit?

Vi vill att bildbanken ska fyllas på med nya bilder kontinuerligt, det är därför mycket uppskattat om du har egna bilder som du har tagit i arbetet och som du vill ska finnas tillgängliga för alla på Midroc. Om du vill att en bild ska publiceras i Midrocs bildbank så ska du i första hand kontakta den som är ansvarig för kommunikationen på ditt bolag.

Kan jag spara en bild som jag vill ladda ner senare?

Du kan välja att lägga till bilder i ”Mina favoriter”. Bilderna som du lägger till som favoritbilder sparas så länge du vill. Om du vill ta bort en bild från ”Mina favoriter” klickar du bara på krysset på den bilden du vill ta bort eller så klickar du upp bilden och väljer ”Ta bort ur favoriter”.

Hur gör jag för att ladda ner en bild till PowerPoint?

Alla bilder går att ladda ner i olika format för att passa i en viss situation. Om du vill du ha en bild för en PowerPoint-presentation så väljer du ”PowerPoint” när du ska ladda ner bilden.

Hur gör jag för att ladda ner en bild som ska tryckas?

Alla bilder har olika upplösningar och vissa kommer därför passa bättre än andra för att förstoras på en tapet eller tryckas i en tidning. Om du vill ladda ner bilden i så bra upplösning som möjligt så väljer du ”Original”. Notera att vi ej kan garantera att bilden är tillräckligt högupplöst för just ditt ändamål. Om du har flera frågor så ska du i första hand kontakta den som är ansvarig för kommunikationen på ditt bolag.

Kan jag dela bilder med någon annan?

För att dela bilder med någon annan så lägger du till dem bilderna du villa dela i ”Mina favoriter” därefter klickar du dig in på ”Mina favoriter” och väljer ett av följande två alternativ: du kan antingen välja ”Kopiera länk”, vilket innebär att du kan kopiera och dela en länk som tar användaren till dina valda favoritbilder, eller så kan du välja ”E-post”, vilket öppnar ditt e-postprogram och ger dig möjligheten att skicka länken direkt via mejl. Tänk på att alla bilder som du delar är skyddade enligt våra allmänna användarvillkor, är du osäker på vad det innebär så kan du läsa mer här.